Blog

GebruikteAuto.nl houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen bij onze website en bij de autofabrikanten.

Waarom een onderhoudsgeschiedenis belangrijk is bij het kopen van een tweedehands auto

Van elke auto die in Nederland is geregistreerd wordt informatie bijgehouden. Het gaat daarbij niet alleen om merk, type en kilometerstand. Je kunt een uitgebreide onderhoudsgeschiedenis van de auto raadplegen. Dat is erg handig als je van plan bent om een gebruikte auto te kopen. Als je het kenteken weet dan kun je bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) uitgebreide informatie over de auto raadplegen. Aan de hand daarvan maak je vervolgens een weloverwogen afweging of de auto de vraagprijs wel of niet waard is.

Lees verder

De voordelen van het kopen van een gebruikte auto bij een dealer

Als je kiest voor het kopen van een gebruikte auto dan is een belangrijk voordeel natuurlijk de prijs. Een tweedehands auto is immers altijd goedkoper dan een nieuwe. Zelfs als de auto maar een paar maanden oud is. Bij veel merken gaat de afschrijving vooral de eerste jaren snel omlaag, al zijn daar wel uitzonderingen op. Als je kiest voor een gebruikte auto dan is het aan te raden om die bij een dealer te kopen. Dat heeft een aantal belangrijke voordelen boven kopen van een particulier.

Lees verder

5 Tips voor het kopen van een betrouwbare tweedehands auto

Een tweedehands auto kopen vinden veel mensen erg spannend. Want stel dat er toch iets mis is met de auto en dat je binnen een paar weken al met hoge kosten wordt geconfronteerd? Met deze tips verklein je de kans op een miskoop aanzienlijk.

Lees verder