Veel mensen vinden een nieuwe auto kopen hun ultieme droom. Maar de prijs is vaak een belemmering. Gelukkig is er een ruim aanbod aan gebruikte auto’s. Het probleem is vaak alleen: Hoe vind je de auto die je zoekt? Je kunt op verschillende manieren op zoek gaan naar jouw ideale nieuwe gebruikte auto. We geven je een paar handige tips zodat jouw zoektocht succesvol eindigt.

Hoe weet ik dat de auto deugdelijk is?

Natuurlijk heeft een gebruikte auto gebruikssporen. Maar je moet er wel veilig de weg mee op kunnen. Als je een gebruikte auto koopt dan kun je aan de hand van het kenteken informatie opvragen bij de RDW. Er wordt namelijk informatie over de auto geregistreerd. Deze is gratis of tegen een kleine vergoeding in te zien. Je kunt onder andere de kilometerstand zien, welk onderhoud, reparaties en schadeherstel heeft plaatsgevonden en per wanneer het kenteken op naam is gezet.

Klopt de prijs die wordt gevraagd?

Zeker als je van een particulier een gebruikte auto koopt is het verstandig om na te gaan of de gevraagde prijs redelijk is. Als de prijs veel te hoog is dan moet je natuurlijk gewoon verder zoeken. Is de vraagprijs ‘te mooi om waar te zijn’ dan is de kans groot dat je te maken hebt met een gestolen auto. Als je deze auto koopt terwijl je had kunnen weten dat er iets niet klopt ben je medeplichtig aan heling. Het veiligst is en blijft het om een gebruikte auto te kopen bij een dealer. Die kijkt de auto ook na voordat hij de verkoop in gaat. De kans is dan een stuk kleiner dat je al na een paar ritten met pech langs de weg staat.

Online op zoek naar een gebruikte auto

Op GebruikteAuto.nl vind je een ruim aanbod van tweedehands auto’s. Je kunt vanaf de homepage meteen aangeven waar je naar op zoek bent. Komen er geen resultaten naar boven? Verruim dan je zoekopdracht of kom over een paar weken terug. Wie weet is er dan wel een auto die aan al jouw wensen voldoet. Zie je een gebruikte auto die jouw interesse opwekt? Je ziet bij de advertentie de contactgegevens van de dealer. Je kunt dus meteen een afspraak maken voor een proefrit.

Hoe zit het met garantie bij een gebruikte auto?

Een gebruikte auto kan soms pas enkele jaren oud zijn. Hij kan bijvoorbeeld afkomstig zijn uit de lease. Dan zit er vaak nog fabrieksgarantie op. Dat geeft extra zekerheid. Als er geen garantie meer op de auto zit dan geeft de verkoper soms nog een aantal maanden garantie of een omruilgarantie als je er na een paar weken achter komt dat deze auto toch niet helemaal is wat je ervan had verwacht. Via GebruikteAuto.nl kom je snel in contact met een dealer die jouw ideale auto wellicht al voor je klaar heeft staan.