Een gebruikte auto kopen heeft zeker voordelen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk de prijs. Een nieuwe auto is hoe dan ook duurder. Sommige merken zijn al flink goedkoper als de auto slechts enkele jaren oud is. Dat scheelt dan flink in de aankoopprijs. Met een tweedehands auto kun je vandaag de dag vaak nog vele jaren rijden. Auto’s die tegenwoordig uit de fabriek komen zijn van uitstekende kwaliteit. Sommige merken zijn zo overtuigd van de kwaliteit dat ze tot wel 7 jaar fabrieksgarantie geven.

Snel de beschikking over je auto

Als je een nieuwe auto koopt dan bestaat de kans dat je maanden moet wachten tot je auto wordt geleverd. Als je niet kunt kiezen uit wat de dealer in de showroom heeft staan dan kan je geduld soms behoorlijk op de proef worden gesteld. Soms is er sprake van schaarste aan onderdelen. Vooral chips zijn soms moeilijk leverbaar. Kies je voor een gebruikte auto dan kan het zomaar zijn dat je een uur na de proefrit al het terrein van de dealer af rijdt in je nieuwe aanwinst.

Ruime keuze in gebruikte auto’s

Elke dag worden er auto’s ingeruild of ingeleverd omdat het leasecontract is afgelopen. Daardoor is er een ruim aanbod aan gebruikte auto’s van alle merken. Of je nu op zoek bent naar een Ford, een Citroën, Fiat of Mercedes. Op GebruiteAuto.nl kun je snel en gemakkelijk zoeken naar jouw volgende auto. Je ziet ook meteen bij welke aanbieder de auto beschikbaar heeft en of de locatie voor jou wel of niet een optie is. Soms heb je geluk en zijn er meer aanbieders die een voor jou geschikte auto hebben. Dan kun je zelf beslissen met welk bedrijf je zaken wilt doen.

Koop meer luxe voor hetzelfde geld

We gaven al aan dat de lagere prijs een voordeel is als je een gebruikte auto wilt kopen. Dat werkt natuurlijk ook andersom. Als je meer geld beschikbaar hebt dan kun je kiezen voor een luxere versie van het merk of type dat je wilt aanschaffen. Of je kunt de auto naar jouw wensen laten aanpassen. Laat er een zonnedak in maken, een trekhaak monteren voor de caravan of een luxe geluidsinstallatie inbouwen. Daar heb je budget voor als je kiest om een occasion te kopen in plaats van een nieuwe auto. Als je een jonge gebruikte auto koopt is de kans dat je al snel kosten moet maken voor reparatie of onderhoud ook erg klein.

Een gebruikte auto leasen

Er komen steeds meer bedrijven die ook een gebruikte auto als leaseauto aanbieden. Het gaat hier vaak om auto’s die nieuw al werden geleased maar na afloop van het contract worden ingeleverd. Je profiteert dan van dezelfde voordelen als bij lease van een nieuwe auto zoals een vast bedrag per maand en de optie om de auto na de leaseperiode in te leveren of alsnog te kopen.